Motto: "Snaha umožnit osobnostní růst a úspěšné zapojení dítěte do samostatného života  po skončení ústavní výchovy"

Dejme šanci dětem - www.sance.cz

OPS při Nadaci Terezy Maxové

Výchovně vzdělávací internetový projekt určený k adresné pomoci konkrétním dětem. Cílem projektu je individuální podpora duševního a fyzického rozvoje dítěte, jeho nadání a talentu formou zajištění podpory studia, mimoškolních činností, pomůcek a vzdělávání. Přání jsou rozdělena do dvou kategorií: Mé vzdělání a budoucí profese a Můj talent. Dárci mohou podpořit konkrétní dítě a jeho přání libovolnou finanční částkou sedm dní v týdnu 24 hodin denně. Internetová podoba projektu umožňuje sledovat nejaktuálnější potřeby dětí, které neměly to štěstí vyrůstat v biologické rodině a vyrůstají v ústavní či pěstounské péči v celé ČR. Každé dítě obývá svůj virtuální pokojíček, kde vypráví svůj životní příběh. K celkové transparentnosti přispívá i skutečnost, že každému dítěti je přidělen jeho vlastní bankovní účet, na němž se peníze jednotlivých dárců shromažďují.

Pomoci konkrétním dětem je možné prostřednictvím webových stránek www.sance.cz, kde ve virtuálním domově naleznete příběhy a přání dětí.

Více informací o projektu a kontakt na realizátora naleznete na www.sance.cz.

Make a Connection - Připoj se - www.pripojse.cz

OPS při Nadaci Terezy Maxové

Program podporuje mladé lidi (16-24 let) v aktivním zapojení do života svého blízkého okolí prostřednictvím vlastních komunitních projektů. Mladí dobrovolníci mohou získat až 50 tis. Kč na realizaci vlastního projektu. Kromě finančních prostředků na uskutečnění projektů absolvují mladí lidé také několikadenní školení, na kterém se naučí správné postupy při řízení projektů a zdokonalí si schopnosti a dovednosti potřebné pro jejich úspěšnou realizaci. Jsme jednou z šesti partnerských organizací NROS, která koordinuje program v síti dětských domovů v ČR.

Více informací o projektu a kontakt na realizátora naleznete na www.pripojse.cz.