Přátelské setkání pěstounských rodin
18.1.2010

V neděli 17. ledna proběhlo přátelské setkání pěstounských rodin, které se obrátily se svými problémy na Finanční poradnu Informačního střediska Mikuláš, o.p.s. Tento projekt v loňském roce finančně podpořila Nadace táta a máma.

V teple pražské pizzerie děti připravily rodičům pizzy k obědu a po obědě je čekalo interaktivní divadélko. Rodiče si zatím vyprávěli s čím jim Finanční poradna pomohla a jak mohou pomoci sobě navzájem.

4.1.2010
Nadace táta a máma finančně podpořila

rvní setkání neziskových organizací zabývajících se náhradní rodinnou péčí.

Toto neformální setkání otevřelo nové možnosti pro spolupráci zástupcům neziskových organizací zabývajících se náhradní rodinnou péčí (pěstounstvím a osvojením). Uspořádalo jej Informační středisko Mikuláš, o.p.s. ve spolupráci s o.s. Amalthea, Rozum a Cit, o.s. a Sdružení SOS dětských vesniček v prosinci loňského roku v Praze  a
zúčastnilo se ho 16  organizací z celé ČR. Spolupráce organizací má jednotný cíl - aby se právo každého dítěte žít v rodině stalo skutečností. Následující setkání v únoru tohoto roku již bude ve znamení konkrétního představení metodiky poskytování služeb a návrhů na hlubší spolupráci.
O další setkání a výměnu informací projevilo zájem již 25 organizací.

Zp??t do menu