Soy loco por Ti, America anebo Jsem do Tebe blázen, Ameriko

Obecně prospěšná společnost ROZMARÝNA

Kulturně-vzdělávací projekt realizovaný OPS Rozmarýna se zaměřuje na problémy dětí žijících v ústavní výchově - neschopnost efektivního plánování a trávení volného času a nedostatečně rozvíjené sociální dovednosti. Ve chvíli, kdy mladý člověk ústav opouští, se dostává do situace, kdy je poprvé zodpovědný sám za sebe. Bez zkušeností je nucen zorientovat se ve společnosti a zařadit se do ní. Není už součástí velké skupiny jako v dětském domově, ale prakticky nepřipraven se ocitá ve společnosti s jejímž fungováním má jen minimální zkušenosti. Kulturně-vzdělávací projekty jsou prvním stupněm navázání spolupráce s dětmi v dětských domovech.

Více na www.rozmaryna-ops.cz.

Člověk v nás - Manuš andre amende

o.s. Ekocentrum Podhoubí

V rámci tohoto projektu uskutečněného Ekocentrem Podhoubí jsou realizovány víkendové výchovně vzdělávací programy pro děti z dětských domovů v Ústeckém kraji (DD Mašťov, DD Tisá, DD Litoměřice, DD Ústí nad Labem – Severní terasa). Programy čerpají zejména z interkulturního vzdělávání, ekologické, výtvarné a hudební výchovy. Cílem je přispět k celostnímu rozvoji osobnosti dětí, a to společným objevováním skrytých dovedností a talentu, posilováním jejich sebedůvěry a zlepšením orientace v současném světě.

Více na www.podhoubi.cz.