Několik zajímavostí z naší historie:

1997

V lednu roku 1997 založili pan František Francírek a paní Larisa Francírková nestátní neziskovou organizaci nesoucí, se souhlasem paní Terezy Maxové, název Nadace Terezy Maxové. Jedním z prvotních impulsů pro založení nadace se stala návštěva patronky nadace, paní Terezy Maxové, v Kojeneckém ústavu při FTN v Praze - Krči.

V červenci nadace poskytla humanitární pomoc kojeneckým ústavům a dětským domovům postiženým záplavami na Moravě, a tak došlo ke strategickému rozšíření působnosti nadace z lokálního měřítka na celostátní.

1998

První významný dar od  firemního dárce byl nadaci předán v červnu 1998. Šek na částku 1 milion korun převzala patronka nadace, paní Tereza Maxová, od zástupců společnosti NOKIA.

V témže roce započala nadace díky laskavé nabídce agentury Sense Production pořádat regionální kulturní, společenské a sportovní akce s cílem podpořit děti v nejrůznějších krajích ČR. Následně se spolupráce rozšířila i na  celostátní úroveň.

1999

V roce 1999 prezentovala nadace zcela ojedinělý internetový vzdělávací projekt Dejme šanci dětem, díky němuž nabídla dárcům možnost pomáhat konkrétním dětem jednoduchou a zábavnou formou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Koncem roku 1999 se nadace stala aktivním členem prestižní Asociace nadací při Fóru Dárců.

tuháček

Zp??t do menu O nás