Správní rada mimo jiné...
...spravuje majetek nadace nebo nadačního fondu, řídí činnost a rozhoduje o všech záležitostech nadace nebo nadačního fondu a je statutárním orgánem nadace nebo nadačního fondu. Do výlučné působnosti správní rady náleží vydat statut a rozhodovat o jeho změnách, schvalovat rozpočet a jeho změny, schvalovat roční účetní závěrku a výroční zprávu o činnosti a hospodaření, rozhodovat o zvýšení nadačního jmění.

Správní rada má také za úkol
operativně řídit a koordinovat jednotlivá oddělení nadace a koncepčně rozvíjet činnosti těchto oddělení. Velmi důležitým úkolem je pak strategicky naplňovat statutární účel a společenskou roli NADACE TÁTA A MÁMA.

Členem správní rady může být...
...pouze fyzická osoba, která je způsobilá k právním úkonům, je bezúhonná a není k nadaci nebo nadačnímu fondu v pracovněprávním nebo obdobném vztahu. Členem správní rady nemůže být fyzická osoba, které se poskytují prostředky k plnění účelu nadace nebo nadačního fondu, jakož ani člen statutárního či kontrolního orgánu právnické osoby, jsou-li prostředky k plnění účelu nadace nebo nadačního fondu poskytovány této právnické osobě.

Kontakty:

Ing. František FRANCÍREK, Ph.D